Carboxytherapie

carboxiterapia-aparatologia-para-esteticainvima-974011-mco20451906959_102015-fCarboxytherapie is een injectable behandeling voor huidverjonging. Ook in het geval van donkere kringen onder de ogen, fijne lijntjes, striae, acne littekens en cellulitis is deze therapie mogelijk.

De behandeling
Het is een behandeling waarbij onderhuids koolstofdioxide (CO2) gas wordt ingespoten met injecties. Dit is een uiterst veilige methode om de huid te verjongen en te verbeteren en de bloedsomloop te stimuleren.

Het injecteren van het koolstofdioxide zorgt ervoor dat rode bloedcellen die co2 (zuurstof) via de longen door ons hele lichaam transporteren lokaal gestimuleerd worden. De carboxytherapie zorgt er zo voor dat deze rode bloedcellen extra zuurstof afgeven in de behandelde zone. CO2 penetreert de rode bloedcellen, reageert met zuurstof waardoor HCO3 (waterstofcarbonaat) wordt gegenereerd. Dit verlaagt weer de pH in de rode bloedcellen. Hoe lager de pH waarde, des te meer zuurstof er kan vrijkomen van de oxyhemoglobine.

De vrijgegeven zuurstof wordt geabsorbeerd door de weefselcellen en activeert de stofwisseling. Meer zuurstof betekent versterkte en versnelde weefsel regeneratie. Over het algemeen geldt dat hoe meer zuurstof, hoe intenser het celmetabolisme en des te sterker het zelf herstellend vermogen van de huid in geval van bijvoorbeeld huidveroudering, donkere kringen en littekens.

carboxytherapieTOEPASSINGEN VAN CARBOXYTHERAPIE

Carboxytherapie wordt toegepast in het gelaat en buiten het gelaat.

  • Toepassing in het gelaat
  • Vermindert wallen en donkere kringen rond de ogen
  • Vermindert kraaienpootjes en fijne rimpels
  • Verstevigt verslapte huid door stimuleren van collageenproductie

carboxytherapie_helena-med_leipzigToepassing buiten het gelaat.

  • Vermindert huidverslapping en rimpels in hals en decolleté
  • Vermindert striae littekens
  • Vermindert lokaal cellulitis

IS CARBOXYTHERAPIE VEILIG?

Kooldioxide komt van nature voor in het lichaam en in de lucht. Het gebruik van kooldioxide met onderhuidse injecties is zeer veilig en wordt wereldwijd door een groeiende groep artsen aangeraden. Carboxytherapie wordt niet aanbevolen bij verschillende medische toestanden zoals zwangerschap. Daarom is een intake bij een deskundige noodzakelijk om eventuele contra-indicaties uit te sluiten. Als je ibuprofen, antistollingsmedicijnen, omega 3 of vitamine E genomen hebt voorafgaand aan de behandeling, heb je een hoger risico op blauwe plekken op de plaats van de injecties.

Huidreactie
Direct na de behandeling kunt u korte tijd wat zwelling, roodheid en gevoeligheid ervaren. Dit verdwijnt meestal na een dag. Soms kan een blauw plekje ontstaan op de plaats van de injectie. Dit trekt binnen een paar dagen weg. Vermijd gedurende twee weken contact met direct zonlicht.

img-20151006-wa0000Voor een optimaal resultaat:
6 – 10 behandelingen*

* Dit is een gemiddelde indicatie. Dit kan per persoon en per huidtype verschillen. Vraag advies aan de specialist wat u kunt verwachten.

Consult:
Om teleurstelling over de resultaten te voorkomen, adviseren wij een consult vooraf aan de behandeling.
Wilt u meer over deze behandeling weten? Neem contact op met ons
tel : 0703220532/0631587501 info@renova-clinic.nl

carboxy-therapie